0728 820 819
Comanda telefonic
produsele calivita

Info Natura

Arsuri ale pielii

Arsurile sunt leziuni ale tegumentelor (pielii) si mucoaselor produse sub actiunea efectelor termice (flacara, aburi fierbinti), frigul, radiatiile solare,electricitate, substante chimice.

 Se deosebesc patru grade de arsuri:

►gradul I sunt superficiale, localizate la nivelul epidermului si caracterizate prin edem usor, eritem (roseata),cu senzatie dureroasa specifica de usturime, fenomene ce se  retrag spontan dupa 3-5 zile fara a lasa cicatrici. Sunt de regula arsurile produse prin accidente casnice minore sau expunere brusca sau supraexpunere la razele soarelui.

►gradul II sunt mai profunde, afecteaza dermul, apar aceleasi fenomene inflamatorii dar mai intense, in plus se formeaza flictene, vezicule care se umplu cu un lichid limpede, sero-citrin,transparent, care prin spargere lasa o urma pe piele, umeda, rosie, intens dureroasa; devin periculoase atunci cand se suprainfecteaza, cand se afla la nivelul fetei zona genitala, fese,maini, talpi sau sunt dispuse pe suprafete extinse

►arsura de gradul III afecteaza toate straturile pielii provocand flictena cu lichid sanghinolent, tulbure, necroza tesurturilor care prin lipsa de substante, vase sanguine si nervi devin negricioasa, devitalizata; durerea lipseste prin producerea leziunilor nervoase

►arsura de gradul IV produce carbonizarea tesuturilor, epiderma, derma, musculatura si vasele de sange si necesita spitalizare si ingrijire medicala asistata.


In aprecierea gravitatii unei arsuri se tine seama nu numai de profunzimea arsurii ci si de intinderea ei, pe suprafata corpului; astfel cu cat o arsura (chiar de gradul II) ocupa o intindere mai mare pe corp, poate devenii periculosasa rin complicatiile pe care le da in special la nivelul rinichiului. Pentru a aprecia suprafata cuprinsa de arsura la nivelul corpului se poate face o estimare orientativa cunoscand faptul ca palma reprezinta 1% ,capul si gatul 9", fiecare membru superior 9%,fiecare membru inferior 19% ,trunchiul anterior 18% (si tot atat trunchiul posterior).

Alte simptome care insotesc arsurile: febra, frisoane, iar in cazul arsurilor solare poate aparea starea de oboseala, greturi, varsaturi, dureri de cap, insolatia fiind in general asociata. 

Cele mai frecvente arsuri si care pot fi tratate personal sunt arsurile de gradul I, cele mai multe provin prin accidente casnice sau arsuri solare.
 
Tratamentul naturist este la indemana oricui atunci cand fara voie este supus unei arsuri de gradul I (de soare sau dxe alta natura):
►Alimentatia poate fi deosebit de benefica in protectia impotriva radiatiilor solare: cele cucontinut bogat in licopen (fructe, legume de culoare rosie: pepene rosu, sfecla rosie, tomatele) precum si cele care contin Beta Caroten (morcovi, varza, conopida)
►Evitarea expunerii corpului ( mai ales a zonei afectate ) oricarei surse de caldura (soare, apa calda, caldura radianta a sobei)
►Comprese cu ceai de musetel mai ales cand este vorba de zona fetei ) si ungerea cu ulei de masline 
►Se poate unge pielea cu otet, iaurt , zeama de lamaie sau miere de albine 
►Pentru arsurile provocate prin accidente casnice (prin flacara, ulei incins) se poate aplica sare de bucatarie pe suprafata arsa (nu permite formarea edemului si a flictenelor, colectiile lichidiene care insotesc arsurile, suprafata se vindeca usor, calmeaza

Cos cumparaturi

  • Cosul este gol.
Comenzi telefonice
0728 820 819
Terapii alternative

Produse aflate la promotie

Cele mai vandute produse

Noutati

Pretul produselor include TVA

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de dr. Rodica Diana Predoias, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International.
Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au
nicio responsabilitate cu privire la acest site.