0728 820 819
Comanda telefonic
produsele calivita

Info Natura

Zincul si Imunitatea....

Zincul stimuleaza sistemul imunitar. Participa in peste 300 de procese biologice in organism. Intra in structura a peste 300 de enzime printre care enzima care asigura sursa de oxigen in celule SOD (super oxid dismutaza) raspunzatoare de procesul de reconstructie celulara.   

Zincul atrage energia necesara pentru stabilizarea reactiilor metabolice in metalo-enzime (enzimele care sunt insarcinate cu prevenirea oxidarii celulare, cu transferul energie metabolice, cu fabricarea ADN-ului, cu fixarea oxigenului in globulele rosii, etc). Aceste enzime nu pot sa actioneze decat in prezenta zincului, dar activitatea lor descreste proportional cu carenta de zinc.

 

Zincul intervine in buna functionare a timusului, limfocitelor si globulelor albe, in chimiotactismul macrofagelor, aparatul de lupta si sustinere a sistemului imunitar. O data cu privarea de Zinc, timusul se atrofiaza si nu se mai formeaza timocite viabile iar activitatea macrofagelor si celullor T este alterata ... rezultatul fiind incapacitatea organismului de a raspunde la antigene si de a se apara impotriva infectiilor.

 

Are rol sinteza ADN si ARN. In absenta zincului, diviziunea si diferentierea celulara se opresc inainte de finalizare. Este cunoscuta implicarea zincului in mentinerea integritatii patrimoniului genetic. Ceea ce se numeste in biologia moleculara "degetele de zinc" reprezinta de fapt o secventa de douazeci de aminoacizi care sunt dispusi in spatiu in forma unor degete de mana si care sunt legati de un atom de zinc, ce confera acestei proteine capacitatea de a interationa cu ADN-ul.

 

Celulele cu deficit de Zinc nu se mai divid, nu se mai diferentiaza implicit cu afectarea cresterii iar tesuturile care au un turnover (rata de crestere, de regenerare crescut), cum sunt pielea, mucoasa gastro-intestinala, condrocitele, spermatogoniile, timocitele sunt in mod special afectate. Deficitul imunologic al limfocitelor T este manifestat prin incapacitatea organismului de a genera un raspuns imun in prezenta parazitilor, infectiilor fungice, bacteriene sau virale.

 

Zincul stimuleaza capacitatea de reactie a sistemului imunitar, previne raceala si scurteaza perioada de refacere de dupa... Accelereaza vindecarea ranilor sau tesuturilor inflamate, lezate din diverse cauze. Participa la formarea globulelor rosii si sustine functia hematopoetica a maduvei osoase.

 

Zincul are capacitatea de a actiona asupra centrului Hipotalamic care regleaza temperatura corpului, scazand febra in caz de sindroame febrile. In creier cele mai mari cantitati de Zinc se afla in hipocamp si cortexul cerebralin in special in butonii giganti ai sistemului muscular. Zincul poate actiona in aceste arii inhiband legarea peptidelor si a altor liganzi de neuroreceptorii lor (muscarinic, acetilcolina, N-metil-D-aspartat, acid-y-aminobutiric) si influentand favorabil neuro-transmiterea influxului nervos.

 

Zincul se asociaza cu vitamina A, favorizand sinteza hepatica a proteinelor de transport sanguin al acestei vitamine. O carenta de zinc determina o mai slaba utilizare a vitaminei A; in acest caz apar simptome care sunt aproape identice carentei de vitamina A. El  este asocial vitaminei B6, si are rol mentinerea unei concentratii normale de vitamine in sange

 

Produse:

Produse Pret Cumpara
Chelated Zinc 32.00 lei Cumpara
Mega Zinc 35.20 lei Cumpara

Cos cumparaturi

  • Cosul este gol.
Comenzi telefonice
0728 820 819
Terapii alternative

Produse aflate la promotie

Cele mai vandute produse

Noutati

Pretul produselor include TVA

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de dr. Rodica Diana Predoias, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International.
Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au
nicio responsabilitate cu privire la acest site.