0728 820 819
Comanda telefonic
produsele calivita

Info Natura

Cum evitam tulburarile tranzitului intestinal?

Flora intestinala este reprezentata de o colonie de sute de mii de microorganisme, un ecosistem realizat de circa 500 de specii de bacterii si care are drept scop pastrarea unui echilibru in interiorul intestinului si rol important in sistemul natural de aparare al organismului.

                                       

Dintre speciile care populeaza colonul cele mai cunoscute sunt Bacteroides, Clostridium, Fusobacterium, Eubacterium, Ruminococcus, Peptococcus, Peptostreptococcus, Lactobacillus, Escherichia Colli, impreuna cu anumiti fungi (ciuperci) precum Candida, Saccharomyces, Aspergillus, Penicillinum, precum si protozoare: Giardia intestinallis. Toate acestea aflate in anumite conditii se mentin in echilibru si mentin in acelasi timp homeostazia organismu

 

Aceste populatii de microorganisme autohtone, actioneaza ca un scut impotriva altor factori patogeni care pot patrunde prin aceasta poarta in organism iar aceasta flora stopeaza inmultirea altor microbi care s-ar putea dezvolta la acest nivel.

 

Aparitia constipatiei, diareei sau balonarii, denota ca s-a produs un dezechilibru iar flora se poate multiplica in mod necontrolat (ex: apare o Girdioza sau Enterocolita cu Escherichia Colli) sau intestinul poate fi populat cu alte bacterii sau parazitoze care nu exista in mod normal in flora saprofita.

 

Pastrarea acestui echilibru este intretinut de un anumit mediu prielnic care trebuie sa existe la nivelul intestinului: nivel de umiditate, integritatea mucoasei intestinale, un anumit pH acid al mediului de viata, prezenta unor substante nutritive, un suport pe care aceste bactterii sa se fixeze si sa se inmulteasca reprezentat de alimentele ingerate ...

 

Orice perturbare in acest echilibru produs prin consum in exces de sare, zaharuri, grasimi, sau consum de alcool, medicamente (antibiotice) sau mese luate la intamplare cu o alimentatie saraca in fibre (fara legume, fructe, vegetale), sau existenta unor maladii la nivelul intestinului (megacolonul, polipoza intestinala, rectocolita ulcero hemoragica, colonul iritabil, toxiinfectiile, infectiile intestinale) afecteaza flora bacteriana saprofita.  

 

Flora bacteriana intestinala poate fi pastrata in echilibru adoptand si promovand pentru noi si familia noastra, o alimentatie sanatoasa din care nu trebuie sa lipseasca consumul zilnic al iaurturilor, cu bogat continut in probiotice. Pro biotice deriva de la cuvintele "pro"=pentru si "bios"=viata, de unde putem deduce cat de importante sunt acestea pentru organismele noastre.

 

O alimentatie bogata in probiotice inbogateste flora intestinala saprofita pentru ca aceasta sa ne poata proteja de bacteriile nocive.

 

Produse:

Produse Pret Cumpara
AC-Zymes 68.20 lei Cumpara

Cos cumparaturi

  • Cosul este gol.
Comenzi telefonice
0728 820 819
Terapii alternative

Produse aflate la promotie

Cele mai vandute produse

Pretul produselor include TVA

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de dr. Rodica Diana Predoias, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International.
Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au
nicio responsabilitate cu privire la acest site.