0728 820 819
Comanda telefonic
produsele calivita

Recomanda

Recomanda unui prieten

*
*
*
*

SambuRex

SambuRex
137.50 lei
(include TVA)
Cod: CV0171
Disponiblitate: in stoc
Cantitate: 240 ml sirop
Cumpara
Comanda telefonica: 0728 820 819

ml, lingurita, lingura contine:

extract soc negru, amestec de Echinaceea si Astragalus, Vitamina C, Zinc

 

Mod de administrare: 1-3 lingurite pe zi sau in functie de recomandarile medicului


Descriere:

Samburex fabricat de  CaliVita este un sirop natural al carui constituent principal este socul negru imbogatit cu un amestec patentat de Echinacea, Astragalus, Vitamina C  şi zinc.

Socul negru este originar din Europa, Asia şi Africa de Nord iar in prezent şi America de Nord. Medicina populară traditionala din diferitele a utilizat aceasta planta în perioadele reci ale anului, împotriva răcelii şi tusei. Proprietăţile benefice ale socului negru au fost îndelung studiate şi redescoperite în zilele noastre. Sucul de soc negru a fost utilizat în 1995, în Panama, cu rezultate bune în lupta cu epidemia de gripă.

Fructele socului negru conţin aminoacizi, bioflavonoide, carotenoide, flavonoide, zaharuri, taninuri, vitamina A , B şi C în cantităţi mari.

Socul negru este deosebit de eficient în caz de răceală şi gripă pentru faptul că distruge abilitatea virusurilor de a infecta celula. S-a descoperit că fructele au constituenţi care neutralizează activitatea hemaglutininelor ce se găsesc pe suprafaţa a numeroase virusuri. Atunci când hemaglutininele sunt dezactivate, virusul nu mai poate perfora pereţii celulelor, deci nu poate pătrunde în celule şi astfel nici să se multiplice. Pe lângă eficienţa sa în caz de răceală (diminuarea sau chiar înlăturarea simptomelor specifice într-o perioadă foarte scurtă) şi fortificarea sistemului imunitar, socul are şi puternice proprietăţi antioxidante. De asemenea, poate scădea nivelul colesterolului, îmbunătăţi vederea şi activitatea inimii.

 

Amestecul patentat de plante din Samburex conţine două specii de Echinacea: Echinacea Purpurea  şi Echinacea Angustifolia.

Echinacea Purpurea are, de asemenea, o tradiţie îndelungată în utilizarea sa împotriva durerilor de gât, de dinţi, răcelii şi a inflamaţiilor. Ştiinţa modernă recunoaşte efectele benefice ale plantei, ca stimulent al sistemului imunitar. Într-un studiu realizat în anul 1997, cercetători ai Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii din California au arătat că extractul de Echinacea Purpurea îmbunătăţeşte funcţia imună a leucocitelor atât la subiecţii sănătoşi, cât şi la cei care prezentau sindromul oboselii cronice. Dar, în primul rând, extractul de Echinacea Purpurea ajută la refacerea mai rapidă a organismului după răceli sau alte probleme ale căilor respiratorii.

Echinacea Angustifolia este cunoscută pentru proprietăţile sale antiinflamatorii şi a fost utilizată în Statele Unite încă de pe vremea coloniştilor şi a grănicerilor, care, în timpul colonizării ţinuturilor de vest, au descoperit numeroase plante utilizate de către băştinaşii indieni. Indenii Sioux aplicau rădăcina proaspătă a plantei ca pe o cataplasmă împotriva hidrofobiei cauzate de muşcăturile animalelor turbate. Ei utilizau planta în primul rând în cazul muşcăturilor de şarpe. Se spune că Dr. Meyer – de origine germană, era atât de convins de puterea benefică a Echinaceei Angustifolia, încât a încercat cu orice preţ să convingă comunitatea medicală de efectele benefice ale plantei. În acest scop, Dr. Meyer s-a oferit să facă o demonstraţie pe viu la o întâlnire a medicilor, aducând,  pe de o parte un şarpe, care să îl muşte, pe de altă parte, planta, despre care era convins că îl va proteja. Însă medicii invitaţi nu au fost interesaţi de această demonstraţie.

Echinacea Angustifolia este deosebit de eficientă în caz de inflamaţii, infecţii ale căilor respiratorii, herpesuri, în caz de arsuri, muşcături de şarpe, ulceraţii ale pielii şi chiar anumite tipuri de cancere. Echinacea stimulează producerea leucocitelor (celulele albe ale sângelui) care luptă împotriva infecţiilor din organism şi supraveghează fagocitele în îndeplinirea sarcinilor pe care le au, adică  înglobarea toxinelor în vederea eliminării acestora.

 

Astragalus Membranaceus este o plantă originară din nordul Chinei, zona muntoasă, iar utilizarea sa de către chinezi are o istorie îndelungată, de peste 2000 de ani. În medicina tradiţională chineză era utilizată pentru fortificarea a ceea ce numeau „energie protectoare”, adică a sistemului imunitar. Era utilizată şi pentru îmbunătăţirea funcţiilor splinei.

Astragalus este bogat în polifenoli, polizaharide, glicozide triterpene şi flavonoizi, aminoacizi, antioxidanţi,  microelemente, cum ar fi seleniul. Aceşti compuşi naturali îi conferă proprietăţi antibacteriene, antiinflamatorii, antivirale şi diuretice; stimuleaza productia proprie de interferon fiind un suport important pentru sistemul imun, sustinerea ficatului in tratarea hepatitei, avand inclusiv efecte anti-virale, anti-bacteriene si de tonifiere generala. Antioxidanţii împiedică acţiunea radicalilor liberi asupra celulelor organismului. Alte acţiuni benefice ale Astragalusului: ajută la creşterea energiei, combătând astfel oboseala cronică; protejează ficatul, fiind util în caz de hepatită; îmbunătăţeşte circulaţia sanguină şi absorbţia fierului din alimente; are efecte benefice în caz de infecţii cronice ale căilor respiratorii, simptome ale răcelii şi gripei; poate accelera recuperarea în cazul persoanelor care fac radioterapie sau chimioterapie; consumat sistematic, poate îmbunătăţi şi starea de sănătate a persoanelor cu HIV; cercetătorii chinezi cred că proprietăţile antioxidante ale Astragalusului sunt capabile să îmbunătăţească funcţiile inimii.

 

Vitamina C are un rol important în componenţa enzimelor implicate în sinteza colagenului şi al carnitinei şi este cel mai important antioxidant hidrosolubil din organism. Are o importanţă crucială pentru menţinerea sănătăţii sistemului imunitar. În anul 1970, dublul laureat al premiului Nobel, dr. Linus Pauling, a propus un consum obişnuit de vitamina C mai mare decât Doza Zilnică Recomandată pentru a combate răceala şi a scurta durata acesteia. Deşi ideea a întâmpinat o puternică opoziţie, multe persoane au crezut în afirmaţia doctorului Linus Pauling şi au consumat o cantitate mai mare de vitamina C. Aproape imediat s-a constatat o scădere a frecvenţei şi severităţii răcelii.  Cercetări medicale recente au confirmat ideea doctorului Pauling. Vitamina C acţionează prin stimularea sistemului imunitar, oferind protecţie împotriva radicalilor liberi eliberaţi de organism în lupta acestuia împotriva infecţiilor.

 

Zincul este, de asemenea, esenţial pentru numeroase funcţii biologice, având un rol vital în mai mult de 300 de enzime din organism. Cel mai puternic, efectul zincului se manifestă asupra sistemului imunitar. Zincul joacă un rol unic în celulele T. Un nivel scăzut de zinc duce la scăderea numărului de celule T, precum şi la pierderea capacităţii acestora de recunoaştere a anumitor infecţii şi de luptă împotriva acestora. Zincul, de asemenea, poate reduce severitatea şi durata infecţiei. 
 

 

Indicatii

♣ Afectiuni inflamatorii, infectioase ale cailor rewspiratorii superioare: rino-sinuzite, bronsite, viroze recurenta, raceala, gripa, astm bronsic infecto-alergic

♣ Boli reumatismale: artrite, reumatism articular, sciatica, nevralgii

♣ deficit imun prin boli sistemice sau autoimune, SIDA (infectia cu virus HIV), pentru sustinerea si sprijinirea sistemului autoimun

♣ Boli renale: afectiuni inflamatorii, infectii urinare

♣ Pentru eliminarea surplusului de apa din organism, eficient in detoxifiere dar si in curele de slabire


Compozitie:

O lingurita (5 ml) contine:

Extract soc negru 5000mg

Amestec patentat din Echinaceea si Astragalus

-Echinaceea Purpureea

-Echinaceea Angustifolia

-Astragalus Membranaceus

130 mg
Vitamina C 100 MG
zINC 5 MG

Afectiuni in care este recomandat:

• Colecistita   • Mononucleoza infectioasa   • Colica renala   • Rujeola (pojarul)   • Artroza   • Coxartroza   • Discopatia   • Guta   • Hernia de disc   • Lumbago, Discopatia lombara sau Lombosciatica   • Reumatismul   • Entorsa   • Detoxifiere   

Cos cumparaturi

  • Cosul este gol.
Comenzi telefonice
0728 820 819
Terapii alternative

Produse aflate la promotie

Cele mai vandute produse

Pretul produselor include TVA

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de dr. Rodica Diana Predoias, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International.
Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au
nicio responsabilitate cu privire la acest site.