0728 820 819
Comanda telefonic
produsele calivita

Recomanda

Recomanda unui prieten

*
*
*
*

Melatonin Plus

Melatonin Plus
74.80 lei
(include TVA)
Cod: CV0157
Disponiblitate: in stoc
Cantitate: 60 tablete
Cumpara
Comanda telefonica: 0728 820 819

tableta contine:

Melatonina, calciu

(sub forma de tablete cu absorbtie prelungita, ceea ce garanteaza o eliberare continua in organism)

Mod de administrare: 1 - 2 tablete seara, cu o ora inainte de culcare


Descriere:

Melatonina este un neuro-hormon, o substanta su structura peptidica, produsa de glanda pineala (epifiza, care se gaseste intre cele doua emisfere cerebrale), sintetizat la randul sau din serotonina. Secreţia melatoninei este stimulată de întuneric şi suprimată de lumină. Prin intermediul epifizei este informat creierul de durata orelor de obscuritate iar spre orele 2-3 dimineata, sinteza de melatonina inceteaza. Melatonina este numita si "hormonul somnului" sau "hormonul intunericului".

 

Cea mai mare cantitate de melatonina se secreta intre 1 si 3 ani, deoarece este perioada in care copii dorm cel mai mult, intre 12 si 14 ore. Cu cat se inainteaza in varsta, cantitatea de melatonina scade. Un somn odihnitor si de durata este vital pentru sanatatea fizica si psihica a organismului.

 

Creierul are nevoie de odihna, dupa o perioada prelungita de efort mental incepe sa dea semne de oboseala. In somn, forta de contractie si ritmul cardiac se reduc, presiunea arteriala scade, respiratia devine rara, ritmica, de amplitudine egala, tonusul muscular se reduce. Psihic functiile perceptive dispar, fiind inlocuite cu vise, care ar avea un rol protector. In lipsa somnului organismul poate dezvolta o serie de probleme psihice sau de sanatate.

 

 

Rolul melatoninei:

♣ Reglarea ritmului veghe- somn, combaterea insomniei

Melatonina are un rol vital în reglarea ciclului somn-veghe.  Atunci când este produsă în cantităţi suficiente, melatonina asigură un somn profund şi odihnitor; în schimb, o secreţie insuficientă provoacă adormirea greoaie sau chiar insomnie.
Un nivel scazut de melatonina in organism induce insomnie cronica la toate varstele, cu somn superficial si nelinistit. Spre deosebire de medicamentele hipnotice (somnifere), melatonina induce un somn natural, un somn profund si odihnitor, de durata iar la trezire persoanele care o folosesc se simt inviorate, odihnite.

Adaptarea la schimbarile de fus orar:

Ritmul biologic al organismului poate fi perturbat şi de călătoriile cu avionul pe distanţe lungi - ca urmare a diferenţelor de fus orar. În acest sens, se pune problema odihnei la  oamenii de afaceri şi la sportivii care călătoresc de pe un continent pe altul, persoane care lucreaza in schimbul de noapte sau care din diverse cauze isi pierd somnul din timpul noptii

♣ Intarzierea procesului de imbatranire 

Creşterea longevităţii, păstrarea sănătăţii vârstnicilor, întârzierea proceselor de îmbătrânire a devenit un obiectiv principal pentru biomedicină, deoarece societatea actuala este asociată cu o morbiditate crescută. În acest sens, se leagă speranţe mari de melatonină, datorita efectelor gerontoprotectoare şi antioxidative puternice.

Mecanismul prin care melatonina încetineşte procesele de îmbătrânire se presupune că este rezultatul inter-corelării optime a tuturor glandelor sistemului endocrin. Tradiţia orientală, din cele mai vechi timpuri, sustine că esenţa vieţii constă în coordonarea funcţionării glandelor endocrine. Centrele energetice (numitew chakre) corespund localizării anatomice a glandelor endocrine, iar stimularea lor prin exerciţii yoga da rezultate excelente.
La Institutul de Gerontologie al Fundaţiei Biancalana-Masera, din Ancona (Italia), Walter Pierpaoli şi colaboratorii săi au studiat pe şoareci efectele melatoninei. Rezultatele experimentelor au corespuns practicii şi experienţei indiene străvechi, deoarece mai mult de 20% din animalele tratate cu melatonină au avut o viaţă mai lungă şi un comportament sexual mai bun. În alte experimente, epifiza a fost extirpată, iar animalele de experienţă au murit înainte de vreme. În The International Journal of Neuroscience (1995) se poate citi părerea lui Reuven Sandyk, profesor la Institutul de Medicină Albert Einstein din New York: rezultatele experimentelor pe animale, precum şi studiile şi examinările efectuate pe om dovedesc că nivelul scăzut de melatonină accelerează îmbătrînirea şi susţin ipoteza funcţionării melatoninei ca substanţă ce combate îmbătrânirea. 

Rolul antioxidant
Numeroase studii dovedesc capacitatea antioxidanta a melatoninei. După cum se ştie, antioxidanţii sunt substanţe capabile să reducă, să neutralizeze şi să prevină leziunile provocate în organism de către radicalii liberi formaţi în urma unor procese de oxidare. Radicalii liberi atacă membrana celulară, putând leza chiar şi acidul deoxiribonucleic, cu posibilitatea de a declanşa un proces cancerigen. Cercetările  de laborator au demonstrat că melatonina este un antioxidant mai puternic chiar decât vitamina E, beta-carotenul şi vitamina C. Prin proprietăţile sale antioxidante, melatonina neutralizează radicalii liberi, stimulează enzimele antioxidative, creşte eficienţa fosforilării oxidative la nivel mitocondrial, reduce dispersia electronilor (prin aceasta scade generarea de noi radicali liberi) şi  creşte eficienţa altor antioxidanţi.

♣ Rolul imuno-stimulator

De asemenea, cercetările au demonstrat că melatonina este capabilă să îmbunătăţească funcţiile sistemului imunitar. Se pare că poate neutraliza efectele negative pe care le exercită stresul, medicamentele şi infecţiile asupra sistemului imunitar.

Reglator hormonal  - Una din cele mai importante proprietati ale melatoninei consta in revitalizarea intregului sistem endocrin asa cum au demonstrat experimentele cercetatorului elvetian Walter Pierpaoli. Scaderea secretiei de melatonina poate semnaliza sistemului endocrin producerea unor cantitati mai mici de hormoni sexuali, ceea ce conduce la scaderea libido-ului si impotenta sexuala la barbat, frigiditate la femei. Melatonina regleaza nivelul hormonal si astfel regleaza ciclul menstrual, la menopauza, are efect anti-imbatranire prin ameliorare hormonala si diminuarea efectelor secundare.

♣ Rol antitumoral: Melatonina reduce riscul de cancer hormonal prin reglarea nivelului de estrogeni si progesteron, reduce crestrea tumorilor cerebrale prin actiune citotoxica. Reduce neuropatia, trombocitopenia si stomatita care apar in timpul sedintelor de radioterapie si chimioterapie.

Osteoporoza - Melatonina regleaza metabolismul calciului si al fosforului, stimuleaza formarea osteoblastelor care favorizeaza refacerea osoasa (osteoporoza, cancer osos).

Melatonina regleaza tensiunea arteriala prevenind cardiopatia ischemica, infarctul miocardic si accidentul vascular cerebral.

Calciul are rol in formarea oaselor si a dintilor, mentine tineretea oaselor. Oasele ating nivelul maxim de grosime si rezistenta intre 25-30 ani, insa, dupa o anumita varsta, mai ales la femei dupa menopauza, are loc decalcifierea coloanei vertebrale, a soldurilor si a incheieturilor, se instaleaza osteoporoza. De aceea, este necesara suplimentarea cu calciu la aceste persoane, iar tinerii si mai ales fetele, inainte de varsta de 25 ani sa inmagazineze calciu in organism. Calciul previne hipertensiunea arteriala care apare odata cu varsta, previne accidentul vascular cerebral, ajuta in aritmia cardiaca, previne infarctul miocardic, asigura buna coagulare a sangelui.

Calciul scade nivelul colesterolului total si al LDL"colesterol rau" din sange, prin blocarea absorbtiei grasimilor saturate in tractul gastrointestinal (hipercolesterolemie). Calciul este implicat in transmisia impulsurilor nervoase, ajuta la contractarea si relaxarea muschilor (in special a inimii), combate insomnia, ajuta la o buna utilizare a fierului, actioneaza ca un catalizator al enzimelor, contribuie la absorbtia vitaminei B12, ajuta la reglarea permeabilitatii celulelor, contribuie la mentinerea unui ph neutru pentru fluidele din organism.

 

Indicatiile melatoninei:

♣ reglarea ritmului somn-veghe: insomnie cronica la persoane de toate varstele, adaptarea la schimbarile de fus orar, persoane cu ritm circadian dereglat (lucru in schimb de noapte), oboseala psihica si tulburari de memorie, iritabilitate, depresie, boala Alzheimer, boala Parkinson, epilepsie, autism la copii

♣ neutralizarea radicalilor liberi care apar in organism si care declanseaza multe procese degenerative (inclusiv cancer si alte boli degenerative), imbatranire prematura,

♣ scaderea libido-ului si impotenta sexuala la barbat, figiditate la femei, dereglarea ciclului menstrual, menopauza, stres prelungit

♣ boli cardio-vasculare: hipertensiune arteriala, ateroscleroza, hipercolesterolemie, cardiopatie ischemica


Compozitie:

melatonina 3mg
calciu 25 mg

Afectiuni in care este recomandat:

• Insuficienta cardiaca   • Nevroza   

Cos cumparaturi

  • Cosul este gol.
Comenzi telefonice
0728 820 819
Terapii alternative

Produse aflate la promotie

Cele mai vandute produse

Noutati

Pretul produselor include TVA

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de dr. Rodica Diana Predoias, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International.
Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au
nicio responsabilitate cu privire la acest site.