0728 820 819
Comanda telefonic
produsele calivita

Recomanda

Recomanda unui prieten

*
*
*
*

Digestive Enzymes

Digestive Enzymes
80.30 lei
(include TVA)
Cod: CV0127
Disponiblitate: in stoc
Cantitate: 100 tablete
Cumpara
Comanda telefonica: 0728 820 819

tableta contine:

Pancreatina, Pepsina, Betaina HCl, Diastaza, Papaina, Acid glutamic, Turmenic, Seminte chimen, Bromelaina, Proteaza

 

Mod de administrare: de 3 ori pe zi cate o tableta sau dupa sfatul medicului


Descriere:

Digestia este un proces complex in care fiecare enzima isi are rolul sau: proteazele descompun proteinele din carne in aminoacizi; descompunerea carbohidratilor este realizata de enzima diastaza, numita si amilaza; digestia lipidelor este realizata de lipaza, lactazele participa la digestia lactatelor.

 

În lipsa enzimelor, digestia alimentelor consumate nu s-ar putea realiza şi organismul nu ar putea utiliza nutrienţii. Cu ajutorul enzimelor din alimente se eliberează vitamine, aminoacizi şi substanţe minerale care sunt necesare funcţionării normale a organismului.

 

Deoarece fiecare enzimă contribuie la prelucrarea unei substanţe nutritive, diversele enzime nu se pot substitui între ele. În cazul în care apare o carenţă enzimatică de orice tip, ea produce nu numai dereglări ale procesului digestiv (balonări , gaze intestinale, dereglarea scaunelor) ci, mai devreme sau mai târziu, declanşarea unor boli. Enzimele sunt corelate întotdeauna cu digestia.

 

De asemenea, se poate observa că, odată cu înaintarea în vârstă, problemele digestive sunt din ce în ce mai frecvente. Aceasta nu este o noutate, deoarece îmbătrânirea este însoţită pe lângă multe alte simptome şi de o diminuare a funcţiilor digestive. Motivele pot fi diverse, de exemplu scăderea capacităţii de masticaţie, epuizarea sau inf1amarea glandelor producătoare de enzirne. Tulburările digestive sunt însoţite de balonări, diaree sau constipaţie, absorbţie deficitara, scăderea ponderală, slăbiciunea, starea generală de disconfort, precum şi slăbirea sistemului imunitar. Desigur, tulburările digestive nu apar doar la vârste înaintate. Ele pot surveni în orice perioadă a vieţii, fiind influenţate de factori constituţionali.

 

Ajunse în tractul gastro-intestinal, proteinele sunt descompuse, sub acţiunea enzimelor, în aminoacizi. Aceştia sunt absorbiţi şi formează din nou proteine. Pepsina este esenţială pentru digestie, deoarece descompune proteinele alimentare în unităţi mai mici, numite polipeptide. Pepsina pregăteşte următoarea fază activă a procesului de digestie: descompunerea până la aminoacizi. Digestia fiind o parte integrantă a metabolismului joacă un dublu rol. pe de o parte, prin descompunerea substanţelor complexe care ajung in organism din alimente, generează molecule simple, care pot fi absorbite şi sunt necesare pentru dezvoltare şi producere de energie. Pe de altă parte, în cadrul sistemului de apărare, distruge agenţii patogeni (cu ajutorul acidului gastric) şi împiedică absorbţia moleculelor specifice regnului vegetal sau animal care au stat la baza alimentelor ingerate şi care ar putea declanşa anumite reacţii imune. Digestia înseamnă descompunerea alimentelor ingerate şi a componentelor lor nutritive (proteine, carbohidraţi, grăsimi).

 

Acest proces începe în cavitatea bucală. Aici în urma unei masticaţii adecvate alimentul este amestecat cu saliva, ceea ce face posibilă înghiţirea bolului alimentar, începerea digestiei amidonului (cu ajutorul amilazei salivare, cunoscută şi sub denumirea de ptialină), care are şi un efect moderat dezinfectant. Conţinutul proteic al bolului alimentar, care ajunge în stomac, este "tratat" cu acid gastric (cu conţinut de acid clorhidric) şi enzima pepsină (o protează acidă, care se activează la pH acid). Unii cercetători consideră această fază inutilă, deoarece enzimele proteoliti ce complexe (grupul tripsinic, diferite peptidaze şi proteaze alcaline, active la pH alcalin) care se găsesc în intestinul subţire sunt capabile în principiu - să efectueze toate aceste faze. În intestinul subţire continuă digestia proteinelor, carbohidraţilor (sub acţiunea enzimelor amilază, maltază, lactază, zaharază), lipidelor (sub acţiunea lipazelor), precum şi absorbţia substanţelor digerate. O parte dintre enzimele participante la digestie sunt secretate de pancreas şi o alta de mucoasa intestinală. Tulburările digestive deja apărute pot fi remediate cel mai uşor prin administrarea de enzime digestive. În acest scop, sunt utilizate cel mai frecvent enzimele extrase de la animale. Unii pacienţi consideră aceste enzime dezgustătoare, iar la alţii apar efecte secundare nedorite. Există, totuşi, o soluţie: un preparat enzimatic de origine vegetală, care facilitează digestia unei mari varietăţi de alimente chiar a unor alimente pe care organismul uman nu este capabil să le digere, deşi ar fi necesar. Printre acestea se numără şi celuloza, care intră în compoziţia peretelui celulelor vegetale şi care poate cauza flatulenţă, în general când hrana nu este bine mestecată.

 

Activitatea enzimatică este influenţată de numeroşi factori: paraziţi, tabagismul, cofeina, consumul de medicamente, alimentaţia neadecvată, un dezechilibru acido-bazic, absenţa acidului clorhidric în stomac, etc. Se ştie, de asemenea, că pe măsură ce îmbătrâneşte, organismul nostru secretă din ce în ce mai puţine enzime. Activitatea enzimatică poate fi redusă şi de stres sau de epuizare. Simptomele majore care indică o insuficienţă enzimatică sunt: arsuri de stomac, indigestie, senzaţia de greutate în stomac, balonarea, gazele, oboseala după odihnă, diareea, intoleranţa la alimente, pierdere a apetitului etc. O deficienţă prelungită a enzimelor digestive poate duce la inflamaţii cronice, halitoză, obezitate, migrene ş.a.

 

Cercetările au demonstrat efectul pozitiv al consumării unor enzime digestive care pot îmbunătăţi digestia şi elimina toxinele.

 

Digestiv Enzymes fabricat de firma CaliVita® International este un produs pe baza de enzime vegetale al carui spectru larg de actiune se datoreaza amestecului de enzime format din pancreatina, pepsina, papaina, proteaza, bromelaina,

 

Betaina HCl este o substanta naturala care se gaseste in stomac si participa la digestia grasimilor si proteinelo; ajuta absorbtia proteinelor, calciului, vitaminei B12, fierului.

 

Turmericul este o planta din familia ginger, utilizat ca si colorant alimentar; principala substanta din compozitia sa este cucurmina care stimuleaza digestia si secretia gastrica

 

Chimenul (feniculul) este o planta aromatizata folosita inca din antichitate pentru probleme digestive, contin uleiuri esentiale care cresc pofta de mancare si stimuleaza secretia enzimelor digestive; substanta biologic activa continuta este terpenoidul numit anetol care inhiba spasmele digestive, ajuta la eliminarea toxinelor din organism, are proprietati diuretice, antimicrobiene si analgezice.

 

Bromelina se gaseste in ananas si descompune proteinele, sustine actiunea unor enzime digestive, tripsina sau pepsina

Indicatii: indigestie, constipatie, diaree, balonare, colon iritabil, dischinezie biliara, ulcer gastro-duodenal, hepatite,pancreatite, alimentatie bogata in grasimi si carne, colonopatii, etc

 

Digestive Enzymes este un produs benefic nu numai în tulburările digestive, dar protejează în general sănătatea. În absenţa enzimelor, numite şi biocatalizatori, scade rezistenţa sistemului imunitar, ne îmbolnăvim mai uşor, ne vindecăm mai greu şi sunt accelerate procesele de îmbătrânire.

 

Complexul enzimatic din preparatele moderne este produs de ciuperca numită Aspergillus oryzae şi acţionează atât în mediu acid, cât şi alcalin (pH=3,O-8,O). În termeni tehnici: posedă activitate proteazică, amilazică, lactazică, lipazică, celulazică, pectinazică şi nucleazică, de-a lungul întregului tract digestiv.

 


Compozitie:

Compozitea / tableta: 

 

Pancreatina 75 mg
Pepsina 175 mg
Betaina HCl 10 mg
Diastaza 10 mg
Papaina 5 mg
Acid glutamic 25 mg
Turmeric 375 mg
Seminte chimen 75 mg
Bromelaina 125 mg
Proteaza 75 mg

Afectiuni in care este recomandat:

• Obezitatea   • Aerofagia   • Ciroza hepatica   • Colica biliara   • Colon iritabil, colita   • Digestie buna la copii   • Dischinezia biliara   • Greata   • Hemoroizi   • Indigestie   • Laxativ   • Litiaza biliara   • Malabsorbtie intestinala   • Cancerul de colon sau colo-rectal   • Celulita   

Cos cumparaturi

  • Cosul este gol.
Comenzi telefonice
0728 820 819
Terapii alternative

Produse aflate la promotie

Cele mai vandute produse

Pretul produselor include TVA

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de dr. Rodica Diana Predoias, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International.
Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au
nicio responsabilitate cu privire la acest site.