0728 820 819
Comanda telefonic
produsele calivita

Colica renala

Colica renala, colica nefritica sau ureterala este criza paroxistica manifestata prin durerea lombo- abdominala de mare intensitate cu iradiere caracteristica, de origine renala, bazinetala sau ureterala.

Cauze si factori declansatori:

►Obstacole la nivelul cailor urinare superioare: calculi porniti dintr-o  litiaza renala sau vezicala angajati pe ureter, cheaguri de sange sau dopuri de sange (in pielonefrita cronica, tumori renale, tuberculoza urinara), stenoze ureterale ( malformatii congenitale, edem si strictura de natura infectioasa), compresiunea ureterului prin uter gravid, anexite, invazii neoplazice de vecinatate, aderente fibroase retroperitoneale.
►Colica este declansata frecvent de eforturi fizice, trepidatii sau cure hidrominerale.

Simptomatologie: Colica se instaleaza brusc prin contractii puternice ale ureterului care incearca sa elimine obstacolul. Ea iradiaza anterior si descendent spre regiunea abdominala inghinala, radacina coapsei si organele genitale (testicul sau labiile mari). Apare pe partea obstacolului si numai rareori este bilaterala sau incrucisata. Durerea este pregnanta, motiv pentru care bolnavul este agitat in  cautarea unei pozitii antalgice. Durata variaza de la cateva minute la cateva zile, avand o intensitate stationara sau cu exacerbari paroxistice, si dispare progresiv sau brusc, adesea dupa eliminarea unui calcul.

Simptomele de insotire sunt manifestari urinare: polakiurie (urinare frecventa), disurie (usturimi la mictiune), urinare dificila, tenesme urinare (nevoia imperioasa de a urina, insotita de eliminarea doar catorva picaturi de urina), hematurie (urina cu sange). In obstructia completa exista riscul sa se produca anuria obstructiva (obstructie incompleta unilaterala), manifestata prin poliurie hipotona sau ca o complicatie ce poate sa apara este blocarea reflexa a rinichiului opus cu semne de insuficienta renala acuta. Manifestari generale: febra, transpiratii, paloare, greturi, varsaturi alimentare, etc

Produse recomandate

Immunaid
129.00 lei
imunomodulator, antibacterian, antiinflamator
Vitamina C 1000 (Delayed Release)
antiinflamator, calmeaza durerea
NONI Liquid
206.80 lei
imunomodulator, antibacterian, antiinflamator
MagneZI B6
59.40 lei
decontracturant, miorelaxant, calmeaza durere
White Willow
47.30 lei
antiinflamator, antipiretic, sudorific
Stress Management B-Complex
combate stresul, decontracturant


Alte produse recomandate din aceeasi categorie

Produse Observatii Cumpara
Para Protex antimicrobian, antiinflamator, diuretic Cumpara
Super Soya Lecithin impiedica formarea calculilor Cumpara
SambuRex antiinflamator, antipiretic, sudorific Cumpara
URX antiinfectios, antiinflamator, antimicrobian, diuretic Cumpara

Cos cumparaturi

  • Cosul este gol.
Comenzi telefonice
0728 820 819
Terapii alternative

Produse aflate la promotie

Cele mai vandute produse

Noutati

Pretul produselor include TVA

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de dr. Rodica Diana Predoias, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International.
Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au
nicio responsabilitate cu privire la acest site.