0728 820 819
Comanda telefonic
produsele calivita

Info Sanatate

Bartholinita

Glandele Bartholini sunt doua glande de marimea unui bob de mazare situate la nivelul labiilor, langa deschiderea vaginului. Se mai numesc si glandele vulvo-vaginale; in mod normal aceste glande nu se pot simti la palpare iar rolul lor este de a secreta un fluid care umidifica vulva si zona genitala, jucand un rol important in cursul actului sexual deoarece secreta lichidul de lubrefiere

 

Bartholinita este determinata de acumularea lichidului in ductele secretorii ale glandei care in anumite conditii se inflameaza si blocheaza eliminarea fluidului la exterior. In aceste conditii principalul simptom este durerea extrema care limiteaza activitatea pana si mersul sau statul in sezut. Simptomatologia poate include: febra, frison, roseata si inflamatie in zona vulvara.

 

Chistul glandelor Bartholini se poate inflama de la 0,64 cm pana la 7,62 cm. Unele abcese pot fistuliza, prezentand scurgeri de puroi.

 

Cei mai incriminati agenti patogeni sunt: germeni anaerobi (in special bacterii Gram negative), gonococi (Neiseria gonorrheae), Chlamydia trichomonas si mai rar streptococus pneumoniae, haemophillus.

 

In cazul Bartolinitei, se recomanda incizia abcesului si drenajul cavitatii.

 

Tratamentul naturist este important si este bine sa se asocieze tratamentului microchirurgical (microinciziei) pentru a combate recidivele, ctronicizarea si implicit riscul malignizarii in special la femeile aflate la menopauza.

 

Se recomanda bai de sezut de 2-3 ori pe zi in prima faza, apoi o data pe zi timp de o luna cu decoct din amestec de plante: rosmarin, salvie, busuioc, pelin, urzica moarta alba,sunatoare, rostopasca, galbenele la care se pot adauga cateva graunte de cuisoare, care contin principii active cu rol antiseptic, antimicrobian, antiinflamator si calmeaza durerea avand efect puternic anestezic. O alta planta cu vechi utilizari in medicina populara este branca ursului, cele mai eficiente fiind cataplasmele cu frunze proaspete zdrobite. Tinctura de propolis atat ingerata pe cale orala, cate 20-30 picaturi pe zi cat si adaugate 30-40 picaturi in baile de sezut.

 

Consumul unor suplimente naturiste, preparate fitoterapice care au menirea de a grabi vindecarea si a impiedica recidivele: OCEAN 21, NONI Liquid, OXYMAX. PARA PROTEX, ACIDOPHILLUS, AC-ZYMES, OREGANO OIL IMMUNAID. In cazul in care dupa extirparea glandelor, lubrefierea scade este recomandat sa fie folosit unguentul INTIMMOMENTS, de la CaliVita care poate asigura o buna ifiena locala si in plus lubrifierea zonei, avand efecte garantate optime.

 

Tratamentul Homeopat poate ajuta atat la vindecarea cat si combaterea recidivelor in cazul Bartolinitei. Pentru orice informatii sau programare pentru o Consultatie Homeopata adresati-va la telefon: 0728 820 819 sau Consultatii HOMEOPATIE online ...

Cos cumparaturi

  • Cosul este gol.
Comenzi telefonice
0728 820 819
Terapii alternative

Produse aflate la promotie

Cele mai vandute produse

Pretul produselor include TVA

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de dr. Rodica Diana Predoias, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International.
Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au
nicio responsabilitate cu privire la acest site.