0728 820 819
Comanda telefonic
produsele calivita

Info Natura

Antioxidanti contra radicali liberi

Radicalii liberi sunt molecule cu o structura instabila care contin un electron liber, cu o energie ridicata si care tind sa se lege de alte molecule prin sustragerea violenta a unui alt electron de la o molecula stabila, o celula normala.

 

 

 

 

 

 

Molecula isi modifica proprietatile si devine la randul sau radical liber, gata sa atace alte celule denaturandu-le functiile, generand un lant de reactii biochimice daunatoare si greu de controlat in momentul in care afecteaza zone intinse de tesut, provocand degenerari celulare (transformari maligne). Sub actiunea radicalilor liberi se produc distrugeri celulare prin invazie interna, organismul neavand timpul si resursele necesare de regenerare si inlocuire a tesuturilor distruse, provocand imbatranirea precoce (zbarcirea pielii, cataracta, glaucom, ingrosarea vaselor de sange si ateroscleroza vasculara, distrugeri neuronale care duc la tulburari de memorie, boala Alzheimer, senilitate, boli degenerative sau cancer).

Radicalii liberi se produc in organism in urma proceselor biologice care au loc prin arderea si metabolismul substantelor ingeratecat si din diverse surse poluante: smogul, radiatiile ultraviolete, medicamente, produse si aditivi alimentari chimici, radiatii nucleare, fumul de tigara, gaze de esapament, etc. Uleiurile vegetale hidrogenate (margarina, maioneza), alimentele prajite in ulei, cremele de patiserie, sosurile imbuteliate sunt adevarate bombe de radicali liberi care o data patrunse in organism sunt incorporate in celulele corpului unde declanseaza un intreg lant oxidativ, de mutilare la nivel celular, distrugan d celulele sanatoase si afectand functiile vitale, depasind posibilitatile de reactie si aparare ale organismului.

Antioxidantii sunt substante care neutralizeaza actiunea radicalilor liberi. Acestia sunt reprezentati de vitamina A, E, C,seleniu, zinc, polifenoli si care se gasesc in vegetalele proaspete: legume si fructe (citrice, fructe de padure, mere, struguri, piersici, kiwi, ardei, rosii, varza, brocoli, conopida, morcovi); polifenolii sunt bioflavonoide care se gasesc deasemeni in plante, legume, fructe, vin rosu, ceai verde.

Produse:

Produse Pret Cumpara
ZenThonic 206.80 lei Cumpara
Xantho Plus 111.10 lei Cumpara
Vitamina E 48.40 lei Cumpara
Vitamina C 300 Plus (with Rose Hips and Bioflavonoids) 60.50 lei Cumpara
NONI Liquid 206.80 lei Cumpara
Lion Kids C Vitamin Chewable 75 mg 28.60 lei Cumpara
Kids Greens 102.30 lei Cumpara
Coenzyme Q 10 83.60 lei Cumpara
Chelated Zinc 32.00 lei Cumpara
Beta Carotene 41.50 lei Cumpara

Cos cumparaturi

  • Cosul este gol.
Comenzi telefonice
0728 820 819
Terapii alternative

Produse aflate la promotie

Cele mai vandute produse

Pretul produselor include TVA

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de dr. Rodica Diana Predoias, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International.
Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au
nicio responsabilitate cu privire la acest site.