0728 820 819
Comanda telefonic
produsele calivita

Info Sanatate

Acneea juvenila

Acneea juvenila este o dermatoza caracteristica varstei tinere, adolescenti si tineri intre 12-25 de ani si care dupa aceasta varsta dispare aproape instantaneu. Este caracterizata de o inflamatoie purulenta a foliculului pilo-sebaceu, printr-o hipersecretie a glandelor sebacee. Statistic peste 80% din tineri sufera de aceasta acnee intr-un grad mai mic sau mai mare de afectare. Hormonii si schimbarile care au loc in aceasta perioada a vietii, perioada pubertatii, influenteaza producerea acneei.

 

Hipersecretia de sebum umple foliculii pilosi care sub actiunea bacteriilor de la suprafata pielii se inflameaza. dand nastere acestor cosuri (in limbaj popular), comedoane (puncte albe, puncte negre, papule, pustule, chisturi).

 

Acneea este localizata in special la nivelul fetei (frunte, barbie, mai rar obraji), gat, umeri, piept,fund. Acneea se produce la nivelul pielii, a invelisului exterior al corpului si nu este intamplatoare la aceasta varsta. Este varsta la care tanarul isi defineste identitatea, imaginea de sine dar si deschiderea catre lumea din jur, este perioada in care tanarul incepe sa-si fixeze reperele afective fata de lumea din jur si rupe barierele cercului familial. Iar acneea este tocmai o expresie a timiditatii, a indoielii, a neancrederii fata de lumea exterioara dar si o incercare de pastrare a barierei prin limitarea contactului cu realitatea. Pielea limiteaza aceasta deschidere, inchizand porii si acoperind pielea cu o hipersecretie de sebum.

 

In subconstient aceasta lupta poate agrava sentimentul de nesiguranta si teama tocmai prin aspectul desfigurant pe care il creeaza acneea de cele mai multe ori. In valtoarea gandurilor si deschiderea constintei catre adevar, tanarul risca sa se teama si mai mult de sine, de propriul aspect dezagreabil inchizand sentimente, emotii, temeri impreuna cu avalansa de transformari hormonale intr-un cerc vicios.

 

 

Cum tratam o acnee juvenila?

Pentru ca la baza producerii ei stau un cumul de factori (alimentari, hormonali, psiho-emotionali, infectiosi) este de la sine inteles ca fiecare trebuie gestionat cu atentie acordand importanta in egala masura, tuturor.

 

Afectiuni:

• Acneea

Cos cumparaturi

  • Cosul este gol.
Comenzi telefonice
0728 820 819
Terapii alternative

Produse aflate la promotie

Cele mai vandute produse

Noutati

Pretul produselor include TVA

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de dr. Rodica Diana Predoias, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International.
Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au
nicio responsabilitate cu privire la acest site.