0728 820 819
Comanda telefonic
produsele calivita

Info Natura

Bolile de prostata ... o amenintare pentru barbat ?

Mai devreme sau mai tarziu este posibil ca in viata unui barbat sa apara o afectiune la nivelul prostatei

Prostata este o glanda specifica aparatului genital masculin, aflata la intersectia aparatului urinar cu cel genital, raspunzatoare, impreuna cu veziculele seminale de producerea a 30% din lichidul seminal (cel care participa la constituirea spermei); la varsta de 20 de ani seamana cu o castana ca marime si forma iar pe masura trecerii anilor prostata creste in volum devine mai dura si mai putin elastica determinand dificultati la urinare (hiperplazia benigna sau adenomul de prostata) sau atunci cand se inflameaza din diverse cauze (protatita inflamatorie acuta sau cronica) ce poate sa apara la orice varsta.
                                             imaginea
In oricare din cazuri este recomandat sa se consulte medicul specialist urolog pentru un diagnostic de certitudine si numai dupa aceea sa se inceapa tratamentul propriu-zis.

Pana nu demult chirurgia urologica reprezenta singura modalitate de abordare terapeutica dar numeroasele esecuri cat si frica actului operator ii determina pe multi barbati sa nu apeleze la interventia chirurgicala. Sfatul meu, ca medic este ca orice tratament sa aiba avizul medicului si nu retete administrate “dupa ureche” (de pilda: “ si eu am luat si m-am simtit bine”). Fiecare caz este unic, iar semnele adenomului de prostata se pot confunda cu cele ale cancerului de prostata iar un tratament cu produse din plante daca nu este bine ales poate temporiza si chiar agrava boala

Simptomele generate de afectare a prostatei pot fi: urinari dese chiar si in timpul noptii de 3-4 ori (polachiuria), jetul este slab sau interupt, insotit de durere sau usturime (disuria),imperiozitate mictionala (senzatie imperioasa de urinare), urina poate fi modificata la miros, culoare sau cu sange (hematuria), incontinenta urinara (pierderi necontrolate de urina) sau in fazele avansate se instaleaza retentia de urina si poate aparea oprirea completa a urinarii, globul vezical atunci cand bolnavul nu mai poate sa urineze si este imperios necesar sa se adreseze unui serviciu de specialitate intrucat constituie un caz de urgenta chirurgicala !

Frecventa bolii creste o data cu varsta, astfel incat prostata este afectata la peste 50% la barbatii peste 60 ani Cauzele producerii adenomului de prostata nu sunt pe deplin cunoscute, dar se pare ca cea mai mare pondere o detine sistemul endocrin.

 

Adenomul de prostata este cea mai frecventa afectiune a prostatei, fiind intalnita la 10% din barbati aflati la varsta de 40 de ani si peste 75% la cei de peste 80 de ani.

 

Hiperplazia benigna de prostata se poate manifesta prin simptome mictionale obstructive cat si iritative ce includ: scaderea fortei si calibrului urinar, ezitarea mictionala, polakiuria, nicturia (urinare frecventa noaptea), mictiunea imperioasa, uneori azotemie, retentie urinara; antigenul specific prostatic (PAS) poate fi crescut atat in hiperplaziile prostatice benigne cat si in cancerul de prostata.

Hipertrofia benigna de prostata, HBP poate beneficia de ajutorul diverselor produse naturiste pe care oamenii le cunosc si le folosesc din cele mai vechi timpuri pentru a preveni, mentine si chiar trata bolile aparatului uro-genital. Cele mai folosite plante din Farmacia verde sunt extracte din ghimpe, pufulita cu flori mici, seminte de dovleac, secara comuna, polen, propolis, frunze de plop, urzica, coada calului, matase de porumb, Sereneo repens, Pygeum africanum.

 

Serenoa repens, Fam. Aracaceae creste in America de Nord, in Florida (zona Carolina); fructele acestei plante contin fitosteroli, acizi grasi (acidul lauric, palmitic, miristic, oleic), alcooli grasi; compusii biologic activi din planta intervin in combaterea cresterii prostatei prin dublu mecanism hormonal (atat androgenic cat si estrogenic), actioneaza pe receptorii alfa-adrenergici si are actiune antiinflamatorie, antiedematoasa, inhiba factorii de crestere prostatica E si F, prin inhibarea ciclo-oxigenazei, lipo-oxigenazei, reductazei si altele.

 

Pygeum Africana este un copac vesnic verde, nativ din Africa; studii pe cazuri clinice au demonstrat ca administrarea extractului de Pygeum imbunatateste frecventa urinarii pe timp de noapte, a dificultatii de urinare la pornire, favorizeaza golirea incompleta a vezicii urinare, creste secretia prostatei, imbunatateste compozitia lichidului seminal la barbati la care secretia de prostata este scazuta. Pygeum se comporta ca un protector impotriva cancerului de prostata prin componentele sale acidul atratic si N-butilbenzene-sulfonamida, inhiband transferul receptorilor uman androgenici la nucleu, antigenul specific prostatic (PSA) crescut in cancerul de prostata. Impreuna cu Saw Palmetto actioneaza sinergic si in urma studiilor efectuate s-a dovedit cresterea elasticitatii vezicii urinare, reduce hipertrofia de prostata, a imbunatatit functia sexuala si secretia prostatei. Doza zilnica de Pygeum tot conform studiilor este de 50-200mg.

Produse:

Produse Pret Cumpara
Pro-State Power 118.80 lei Cumpara
Mega Zinc 35.20 lei Cumpara
Cholestone 69.30 lei Cumpara
Arginine Plus 91.30 lei Cumpara

Cos cumparaturi

  • Cosul este gol.
Comenzi telefonice
0728 820 819
Terapii alternative

Produse aflate la promotie

Cele mai vandute produse

Pretul produselor include TVA

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de dr. Rodica Diana Predoias, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International.
Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au
nicio responsabilitate cu privire la acest site.