0728 820 819
Comanda telefonic
produsele calivita

Info Natura

Fumatul.. un viciu care ucide!

Fumul de tigare contine peste 4000 de substante chimice diferite, 300 sunt toxice pentru om: nicotina, arsenic, radon, gudron, cianuri, monoxide de carbon,oxizi de nitrogen, cianura de hidrogen, compusi radioactivi, fenoli, iar 43 dintre ele sunt cancerigene, printre care si benzpiren, o hidrocarbura extrem de cancerigena. 
                                            fumatul_daunaeaza_sanatatii

Nicotina stimuleaza inima prin eliberare de catecolamine si creste tensiunea arteriala determinand HTA sistemica; cadmiul este nefrotoxic si da dependenta; iar monoxidul de carbon formeaza impreuna cu hemoglobina un compus stabil, carboxi-hemoglobina care scade capacitatea de transport a oxigenului si favorizeaza aparitia aterosclerozei, anginei pectorale, cardiopatiei ischemice, infarctul miocardic, arterita obliteranta.

 

Fumatul cauzeaza 30% din decesele prin cancer; 90% din decesele prin cancer pulmonar la barbati si 70% la femei; dar fumatul provoaca si alte forme de cancer: de trahee, bronhii, laringe, cavitatea bucala, buze, limba, esofag, stomac, pancreas, etc. In literatura medicala de specialitate, aproape nu exista afectiune la care sa nu se specifice la factorii de risc, de agravare sau declansatore a bolilor, fumatul. 

Emanatiile radioactive la care se supune un fumator care consuma un pachet si jumatate de tigari pe zi echivaleaza cu 300 de radiografii consecutive! 
 
Iar fumatul nu-l afecteaza doar pe fumator: 2/3 din fumul emanat dintr-o tigara aprinsa nu sunt inhalate de fumator ci sunt eliberate in atmosfera si contamineaza aerul , expunandu-i pe cei din jur la fumatul involuntar sau pasiv si totodata la aceleasi riscuri de boala; in SUA , fumatul pasiv este considerat cauza a 46 000 de decese prin boli de inima in fiecare an.

Fumatul afecteaza gravidele, mamele care alapteaza, precum si noul nascut.In ce priveste afectarea fatului, fumatul poate genera malformatii congenitale, copii distrofici, nasterea prematura, deficit imun la micutii nascuti din mame fumatoare, precum si sindromul mortii subite ( SMSS ) ce apare la copii pana la un an, cam la 25% din cazuri la care mama a fumat in timpul sarcinii. S-a constata ca fumul de tigara este absorbit si trece in laptele matern doar la cateva minute dupa ce a fost aprinsa o tigara. 

EPA a estimate ca expunerea la fumul de tigara cauzeaza circa 3000 de cancere pulmonare printre nefumatori si 300 000 de cazuri de infectii ale tractului respirator la copii sub 18 luni in fiecare an

 

De ce fumatul este considerat un viciu?

Conform unor studii, s-a constatat ca fumul da dependenta, prin faptul ca inhiba o enzima, mono-amin-oxidaza B (MAO) care reduce producerea de dopamina, un neuro-transmitator, care asigura transmiterea informatiei nervoase catre diversi centrii ai creierului, printre care cel al placerii, cel al reglarii motilitatii (asigurand o buna contractibilitate si functionalitate a muschiului cardiac), ceea ce determina organismul sa consume mai mult tutun, in cautarea creerii senzatiei de placere precum si alti excitanti sau droguri mai puternice.

Fumatul poate deveni o deprindere, iar o deprindere este un obicei. Se spune ca " obisnuinta este a doua natura a omului" dar  si ca "orice invat are si un desvat" Iar daca veti constientiza cat este de nociv veti intelege cat rau va poate face si cat rau le puteti face celor pe care-i iubiti.


In calendarul Organizatiei Mondiale a Sanatatii ziua de 31 mai este desemnata ziua mondiala de lupta impotriva fumatului . De ce ? Fumatul ucide !

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si reprezentatii Agentiei de Protectia Mediului (EPA) si luptei impotriva fumatului au inaugurat “ orologiul mortii” care va inregistra numarul persoanelor decedate din cauza fumatului. Numaratoarea inceputa in octombrie 1999, inregistra in momentul lansarii 40 milioane de morti iar conform estimarilor daca tendintele actuale vor persista, 500 de milioane de persoane aflate astazi in viata, adica 9% din populatia globului va deceda ca urmare a fumatului. Cifrele si statisticile celor care mor in fiecare clipa din cauza fumatului sunt de-a dreptul infricosatoare. Estimarile curente indica faptul ca la nivel mondial o treime din adulti fumeaza

Produse:

Produse Pret Cumpara
Coenzyme Q 10 83.60 lei Cumpara
Mega Zinc 35.20 lei Cumpara
NONI Liquid 206.80 lei Cumpara
Pro Selenium 30.80 lei Cumpara
Smokerade 74.80 lei Cumpara

Cos cumparaturi

  • Cosul este gol.
Comenzi telefonice
0728 820 819
Terapii alternative

Produse aflate la promotie

Pretul produselor include TVA

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de dr. Rodica Diana Predoias, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International.
Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au
nicio responsabilitate cu privire la acest site.