0728 820 819
Comanda telefonic
produsele calivita

Info Natura

Deficitul de seleniu si... bolile cardio-vasculare

Mai multe studii efectuate de cercetatori in Tarile Nordice (Olanda, Norvegia, Finlanda), acolo unde solul este foarte sarac in Seleniu, au stabilit corelatia intre deficitul alimentar in seleniu si aparitia bolilor cardio-vascuulare.

                                              a_imag1 

In urma studiilor efectuate dr. O.Oster (Germania) face urmatoarele precizari asupra rezultatelor obtinute: in cazul coronaropatiilor, cardio-miopatiilor congestive si infarctului acut de miocard, concentratia de seleniu a fost subnormala comparativ cu grupele sanatoase considerate drept martor.

 

Seleniul, are actiune protectoare in maladiile cardio-vasculare, prin rolul sau de antioxidant contribuie la apararea organismului impotriva radicalilor liberi, la mentinerea functionarii normale a aparatului cardio-vascular, normalizeaza activitatea muschiului cardiac si activitatea sa rimica, lucru explicat prin prezenta de seleno-protectori in muschiul cardiac si prin rolul fiziologic al glutationului in hemostaza plachetara

 

In organismul uman au fost descoperite 25 de selenoproteine care contin un compus numit selenocisteina si care au fost clasifiicate in glutation-peroxidaze, tioredoxin reductaze si deiodinaze. Seleniul este un cofactor important pentru mentinerea activitatii glutation peroxidazei, o familie de enzime cu rol catalizator in degradarea hidroperoxizilor organici, rezultati din procesele metabolice si asigura protectia proteinelor, lipidelor, acizilor nucleici fata de actiunea moleculelor oxidante. Este vorba de actiunea antioxidanta fata de radicalii liberi, similara cu cea exercitata de Vitaminei E.

 

Maladia Keshan, descrisa de chinezi, legata de deficitul efectiv de seleniu si intalnita in regiunea Keshan, aceasta a fost prezentata pe larg in documentele ce dateaza din perioada razboiului chino-japonez: este o maladie de tip infectios cu debut supraacut si evolutie fulminanta manifestata prin vome incoergibile care duc la moarte subita.

 

In forma cronica, boala Keshan determina dilatarea cavitatilor cardiace si decompensare cardiaca progresiva.Maladia a fost intalnita mai ales la locuitorii de pe platourile inalte unde datorita eroziunii solul este mai sarac in seleniu iar locuitorii acestor zone consuma mai mult porumb si foarte putine oua, peste. Deficitul s-a manifestat mai ales la copii si femei aflate in perioada reproductiva (atunci cand necesitatile de seleniu ale organismului sunt crescute). Din punct de vedere histopatologic s-a onstatat o degenerescenta miocardica datorata afectarii membranelor celulele miocardului fiind inlocuite cu fibroblasti. Maladia asociaza osteoartrita, cataracta, unghii ingrosate si decolorate, tulburari de crestere la copii.

 

Dupa ce autoritatile chineze au hotarat sa suplimenteze alimentatia acestor locuitori cu suplimente bogate in seleniu, milioane de victime au fost vindecate de aceasta maladie.

 

In prezent exista o parere aproape unanima a oamenilor de stiinta asupra importantei substantelor antioxidante asupra organismului, in special in contextul vietii actuale cand factorii de mediu biciuiesc tot mai mult organismele vii iar sistemul de autoaparare se dovedeste a fi neputincios si ineficient.

 

Cercetator si cardolog american, doctor Atkins afirma despre seleniu ca acesta "ar trebui declatrata cea mai importanta substanta capabila sa reduca imbolnavirea si mortalitatea prin cancer cu 50% si acest fapt ar trebui impartasit oamenilor din intreaga lume". S-a demonstrat ca in regiunile cu un continut ridicat de seleniu in sol, rata imbolnavirilor de cancer (colon, uterin, prostata, cancer pulmonar) este mai scazuta in timp ce numarul mare de imbolnaviri de boli cardio-vasculare, infectioase, gastro-intestinale, dermatologice sunt legate de deficitul de seleniu.

 

Din aceste considerente in tarile in care procentul de seleniu in sol este deficitar s-au adoptat programe speciale de suplimentare sau imbogatire a produselor alimentare cu seleniu (Rusia, tarile nordice, China)     

 

Comanda produsul PRO SELENIUM  =>

 

 

Alte produse din aceeasi categorie sau cu actiune similara:                                     

Produse:

Produse Pret Cumpara
Super Co Q 10 Plus 165.00 lei Cumpara
Pro Selenium 30.80 lei Cumpara
Gingo XC 60.50 lei Cumpara
Evening Primerose Oil 66.70 lei Cumpara
Coenzyme Q 10 83.60 lei Cumpara
Coenzima Q 10 Sublingual with Lemon Flavor 80.00 lei Cumpara

Cos cumparaturi

  • Cosul este gol.
Comenzi telefonice
0728 820 819
Terapii alternative

Produse aflate la promotie

Cele mai vandute produse

Noutati

Pretul produselor include TVA

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de dr. Rodica Diana Predoias, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International.
Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au
nicio responsabilitate cu privire la acest site.