0728 820 819
Comanda telefonic
produsele calivita

Info Natura

Zincul si importanta lui in viata noastra...

Zincul, desi se afla in organism in cantitate foarte redusa este un mineral esential vietii, indeplinind functia de biocatalizator enzimatic al reactiilor biologice care mentin functiile vitale.

 a_sex1

Se gaseste in structura diverselor tesuturi: muschi, oase, glande endocrine, ficat, pancreas, rinichi, sange, glande genitale si intervine la dezvoltarea, maturarea si buna functionare a aparatului sexual feminin si masculin. Prostata functioneaza optim doar in prezenta unei cantitati corespunzatoare dezinc. Participa la sinteza hormonilor sexuali masculini, asigura functia si integritatea structurala a prostatei.

 

Absenta acestuia in organism determina atrofie testiculara, diferite afectiuni ale prostatei, infertilitate, impotenta, hipogonadism, hipospermie, intarzierea dezvoltarii organelor sexuale iar la femei sterilitate, tulburari de ciclu menstrual, lipsa libidoului. In nici un alt organ nu este distribuita o cantitate atat de mare din acest mineral asa cum se afla la nivelul prostatei.

 

Din acest motiv se recomanda barbatilor un consum de 0,2 mg/ kg corp/ zilnic si sa consume alimente bogate in zinc: fructe de mare (stridii), germeni de grau, oua, ficat ... Conform recomandarilor oferite de DRI (Dietary Reference Intakes), cantitatea recomandata de zinc si tolerabilitatea organismului fata de limita superioara a acesui aport variaza in functie de varsta, sex, stari fiziologice speciale, sarcina sau lactatia.

 

Doza zilnica recomandata in caz de carente de zinc este de 25 pana la 50 mg de zinc zilnic, fiind administrat in 1-2 prize pe zi pe o perioada de 3 luni.

 

Organismul nu cumuleaza acest mineral si nu face rezerve in organism, pe de alta parte cantitatea foarte mica pe care organismul o retine din alimente face ca sa apara necesitatea suplimentarii acestuia cu alimente sau preparate care contin zinc.

 

Zincul interactioneaza cu alte minerale si oligoelemente precum: fier, calciu, cupru, acid folic de aceea administrarea lui trebuie sa se faca la un anumit interval de timp.

 

 

 

Alte produse din aceeasi categorie sau cu actiune similara:

Produse:

Produse Pret Cumpara
Vitamina E 48.40 lei Cumpara
Pro Selenium 30.80 lei Cumpara
Mega Zinc 35.20 lei Cumpara
MagneZI B6 59.40 lei Cumpara
Chelated Zinc 32.00 lei Cumpara

Cos cumparaturi

  • Cosul este gol.
Comenzi telefonice
0728 820 819
Terapii alternative

Produse aflate la promotie

Cele mai vandute produse

Pretul produselor include TVA

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de dr. Rodica Diana Predoias, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International.
Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au
nicio responsabilitate cu privire la acest site.