0728 820 819
Comanda telefonic
produsele calivita

Info Natura

Digestia buna ..... sursa tuturor proceselor biologice ...

O digestie sanatoasa presupune suport din partea tuturor componentelor care iau parte la procesul digestiv si care consta in descompunerea alimentelor ingerate si a componentelor lor nutritive (proteine, carbohidrati, grasimi).

 

Acest proces incepe cu masticatia care are loc in cavitatea bucala, unde mancara trebuie mestecata bine,pentru ca enzimele nu pot lucra decat la suprafata fragmentelor alimentare iar daca fragmentele de mancare raman prea mari, digestia este incompleta iar nutrientii raman in mancare si nu vor fi absorbiti, iar in colon ajung alimentele nedigerate care se vor depozita, vor fermenta, producand gaze si simptome ale indigestiei.

 

In cavitatea bucala se absorb aromele, esentele subtile ale alimentelor, aici se desluseste gustul mancarii si se creeeaza conexiunea cu centrii nervosi, senzatia de placere, amintirea si dorinta de a manca, apetitul.

La nivelul mucoasei bucale se absorb particulele eterice, in timp ce elementele grosiere coboara in stomac si mai departe in intestine. Din cavitatea bucala alimentele ajung in stomac unde sunt supuse actiunii sucului gastric si enzimelor pancreatice.

Enzimele sunt biocatalizatori care stau la baza tuturor proceselor biologice din organism.

 

Din nefericire sunt foarte sensibile si se degradeaza foarte usor sub influenta diversilor factori: tabacism, consum de medicmente, alcool, alimente neadecvate (alimente conservate, congelate, pasteurizate, fierte, preparate in cuptorul cu microunde, etc)

 

Daca acesti facori digestivi lipsesc pot sa apara tulburari digestive manifestate prin balonari, flatulenta, insotite de diaree, consipatie, o absorbtie deficitara care poate duce la scadere ponderala, slabiciune, disconfort, slabirea sistemului imunitar. Cand enzimele lipsesc scade capacitatea corpului de a prelucra grasimile si caloriile in exces.Fara enzime transformarea proteinelor in amino-acizi este ineficienta, metabolismul calciului este afectat, fierul nu este deajuns absorbit la nivelul mcoasei intestinale, iar vitaminele in buna parte nu sunt asimilate.

Surse naturale de enzime sunt zarzavaturile crude, ouale, carnea si pestele proaspat, laptele de vaca crud, germenii de grau, orzul verde, fructe: afine, cirese, caise, prune, piersici, mierea. Deoarece fiecare enzima contribuie la prelucrarea unei substante nutriive, diversele enzime nu se pot substitui unele pe altele. Defictul de enzime digestive duce nu numai la dereglari ale procesului digestiv ci si la declansarea unor boli hepatice, biliare, pancreatice, colopatii, cancer, leucemii, etc

Disfunctiile digestive nu sunt doar apanajul varstei inaintate, ele pot aparea la orice varsta si deoarece digestia este reglata de enzime, un rol important in prevenirea si combaterea disfunctiilor digestive il are consumul de suplimente care sa asigure suportul enzimatic complet 

Produse:

Produse Pret Cumpara
Acidophilus with Psyllium 85.80 lei Cumpara
AC-Zymes 68.20 lei Cumpara
Nopalin 78.10 lei Cumpara
Meal Time 29.60 lei Cumpara
Green Care 71.50 lei Cumpara
Garlic Caps 39.00 lei Cumpara
Digestive Enzymes 80.30 lei Cumpara
Digest Ease 76.00 lei Cumpara
Oregano Oil 89.10 lei Cumpara
Spirulina Chlorella Plus 121.00 lei Cumpara
Super Soya Lecithin 250 caps 114.40 lei Cumpara

Cos cumparaturi

  • Cosul este gol.
Comenzi telefonice
0728 820 819
Terapii alternative

Produse aflate la promotie

Cele mai vandute produse

Pretul produselor include TVA

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de dr. Rodica Diana Predoias, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International.
Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au
nicio responsabilitate cu privire la acest site.