0728 820 819
Comanda telefonic
produsele calivita

Info Natura

Ce este flora intestinala saprofita?

Cum apare aceasta flora bacteriana?...

Organismul intra in contact cu microorganismele mediului inconjurator din prima clipa a nasterii.. primul implant de microbi se produce in momentul venirii pe lume, primele bacterii fiind luate la contactul cu vaginul si regiunea genitala si anala a mamei, ..apoi de pe sanul mamei in timpul suptului, de pe suzeta, .. de pe degete sau maini.

                                             a_mamici                                 

In aceste conditii copii nascuti natural, ajung sa aiba flora intestinala completa cam la o luna de la viata extrauterina. In cazul nasterii prin cezariana primii microbi intra in gura copilului din mediul intraspitalicesc.

 

Si intr-un caz si in celalalt copilul are nevoie de o adaptare la viata extrauterina, popularea completa a florei facandu-se in aproximativ 6 luni de viata, perioada in care tulburariile de tranzit pot fi mai frecvente (constipatie, diaree, balonari)

 

Prezenta acestei flore bacteriene este importanta nu numai pentru sistemul imunitar si apararea organismului de patrunderea si multiplicarii germmenilor patogeni, ea indeplineste si alte functii indispensabile pastrarii starii de sanatate:

-aceasta flora degradeaza resturile alimentare aducandu-le in acea forma capabila sa fie absorbita prin mucoasa peretelui intestinal si sa treaca in siistemul vascular

-participa la sinteza unor vitamine (complexul vitaminic B, vitamina C, K) indispensabile cresterii si dezvoltarii noului nascut.

 

Aparatul digestiv al bebelusilor este imatur si sensibil, in intestinele lor nu s-a format inca flora bacteriana saprofita (cea care populeaza intestinul in mod fiziologic) si din acest motiv ei sunt expusi usor infestarii cu germeni patogeni.

 

Pentru evitarea problemelor nedorite mamicile ar trebui sa aiba grija ca totul sa fie steril (biberoane, suzete) si pentru sprijinirea formarii florei intestinale sa li se administreze bebelusilor din primele zile de viata, preparate pe baza de probiotice.

 

Produse:

Produse Pret Cumpara
AC-Zymes 68.20 lei Cumpara

Cos cumparaturi

  • Cosul este gol.
Comenzi telefonice
0728 820 819
Terapii alternative

Produse aflate la promotie

Noutati

Pretul produselor include TVA

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de dr. Rodica Diana Predoias, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International.
Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au
nicio responsabilitate cu privire la acest site.