0728 820 819
Comanda telefonic
produsele calivita

Info Natura

Solutii pentru o bronzare uniforma!.... sau Cum sa ne protejam de arsurile razelor solare?

 

 

 

 

Vara este poate anotimpul cel mai indragit atat de copii cat si de parinti caci vine vacanta si mult asteptatele concedii si vacante! La mare... la soare!

 

Soarele imbie pe toti deopotriva iar marea ramane inca prioritara in programul de vacanta. Nisipul fierbinte, valurile zgomotoase, soarele arzator, briza care iti mangaie trupul, totul intr-un decor cald si luminos... nu poate decat sa te determine sa "servesti " si anul acesta o portie de litoral. Mai ales ca dupa ce te vei bronza, desigur pielea ciocolatie va arata cu mult mai bine.

 

Nu trebuie decat sa tii seama de cateva riscuri la care te expui si de cateva masuri pe care trebuie sa le respecti pentru a-ti proteja sanatatea ta si a familiei de efectul uneori cat se poate de nociv al radiatiilor solare.

 

Expunerea la soare

este deosebit de benefica pentru organism. In pielea expusa sub actiunea razelor solare se sinteizeaza vitamina D, importanta pentru asimilarea calciului si sanatatea oaselor si articulatiilor. Energia soarelui este cea care incarca organismele vii, creste sistemul imunitar, grabeste procesele de vindecare, asigura cresterea si dezvoltarea tuturor vietuitoarelor.

 

Dar subtierea sratului de ozon ca urmare a poluarii a facut ca soarele sa radieze cu o putere mult prea mare ceea ce face ca o expunere brusca si prelungita la soare sa aiba consecinte nefaste pornind de la arsuri minore pana la declansarea cancerului de piele. Conform statisticilor, in Europa apar anual 150 de cazuri noi de cancer la 100 000 de locuitori.

De aceea ar trebui sa luati toate masurile de precautie atunci cand intentionati sa va expuneti la soare, persoanele blonde sau cu tenul deschis sunt cu mult mai sensibile, necesitand o atentie in plus: 

Inca din luna mai ar trebui inceput un tratament preventiv cu vitamine precum Beta caroten, Vitamina E, Omega 3


Pe toata perioada verii ar trebui folosita o crema protectoare chiar si in zilele innorate, deoarece radiatiile patrund prin stratul de nori si prin fenomenul de refractie pot fi chiar mai agresive mai ales in zonele de munte
Soarele are efect cumulativ, deci la fiecare expunere organismul inmgazineaza energia primita iar ultravioletele actioneaza profund modificand structura ADN-ului celular
Partile deosebit de sensibile (capul, zona ochilor) trebuiesc obligatoriu acoperite si protejate de expunerea directa la radiatiile solare
Evitare expunerii la soare intre orele 10-16, cand emanatiile solare sunt foarte puternice

Exista 6 fototipuri de piele in functie de culoarea parului, a pielii, predispozitie la arsuri si gradul de bronzare. In functie de tipul de piele si de gradul de expunere la soare se face alegerea factorului de protectie corespunzator:

Exista mai multe categorii de substante fotoprotectoare (solutii, geluri, creme, emulsii) iar calitatea de protectie a acestora este calculata printr-un coeficient (factor) de protectie notat cu simbolul SPF (sun protection factor) si care cu cat are valori mai mari cu atat ofera mai multa protectie

Acest factor reprezinta raportul intre doza eritematoasa minima DEM apreciata prin expunerea la radiatiile solare dupa si inainte de aplicare de ecran solar.

► fototipurile I, II si III in conditiile expunerii la baia de soare la mare, munte, in primele zile este indicat sa se foloseasca creme cu SPF 60 si de preferinta 100 iar dupa mai multe zile de expunere se poate ajunge la un SPF 20.
► fototipurile IV, V si VI pot folosi in conditiile expunerii la baia de soare (primele zile de plaja, mare, munte, tropice) creme cu SPF 60, iar in zilele care urmeaza se poate ajunge la 20.
Aplicarea cremelor protectoare se face la minim doua ore interval si ori de cate ori se iese din apa sau dus pentru a asigura o protectie permanenta a pieli.

Produse:

Produse Pret Cumpara
Beta Carotene 41.50 lei Cumpara
Omega 3 Natural Fish Oil 71.50 lei Cumpara

Cos cumparaturi

  • Cosul este gol.
Comenzi telefonice
0728 820 819
Terapii alternative

Produse aflate la promotie

Cele mai vandute produse

Noutati

Pretul produselor include TVA

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de dr. Rodica Diana Predoias, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International.
Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au
nicio responsabilitate cu privire la acest site.